Viikonloppuna saa herkutella. Mun herkkua on suklaa ja tämä kakku on toooosi suklainen. Parasta lämpimänä, mutta hyvää vielä seuraavanakin päivänä jääkaappikylmänä tai mikrossa kevyesti lämmitettynä. Ohjeen olen ottanut Fazerin sivuilta.
Mutakakku
200g tummaa suklaata
200g voita
4 munaa
2dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta.
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa-voiseos. Lisää jauhot. Kaada taikina irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Ideana on, että kakku jää keskeltä hieman raa'aksi. Voidaan syödä sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.
Ravelryn kautta tieni kulki tänne. Herrkullisen näköinen kakku =9
VastaaPoistaKiva, että sieltäkin kautta löytää tänne :) Leipomaan, leipomaan!
PoistaMä en uskalla kohta tulla tänne blogiisi...
VastaaPoistaEnsin tuo Drops Delight- peitto ja nyt mutakakku :o)
Minulla mutakakku (tosin kaupan pakastehyllystä tänään noukittu)tuossa lautasella kera kahvikupposen.
PS. Painoin sitä Enteriä!!
Toivottavasti kuitenkin tulet jatkossakin ja ilahdutat mua kommenteillasi! :))
PoistaHyvä että painoit, nyt siis odotellaan molemmat iiiiisoja paketteja Delighteja! Paljonko tilasit? Mun tilaukseen tuli 12 kerää, ajattelin tehdä vähän isomman kuin ohjeessa...
12 kerää tuli minunkin tilaukseen. 8 kerää värillisiä ja neljä mustaa kerää. Miten mä olevinaan laskin, että siinä ohjeessakin olisi ollut 12 kerää, mutta jos se on enempi kuin ohjeessa, niin hyvä hyvä, sillä isompi parempi!
PoistaTuolla tavalla laskettuna mun peitossa on sitten 16 kerää lankaa, en laskenut niitä Fabeleita :D Teetkö sinäki mustalla ne reunukset ja yhdistämisen?
PoistaMä teen mustalla ne raunukset ja yhdistämiset. Vaikka tykkään mustasta, niin en ole käyttänyt mustaa ollenkaan virkauksissani tai neuleissani, joten kun sitä tilasin, niin se tuntui äkkiseltään aika "mustalta", mutta tilasin silti, kun en oikein tiennyt, että mikä muu väri sitten voisi olla siihen hommaan hyvä. Ja toiseksi, se musta käy siihen kyllä aikas hyvin!
PoistaVoi voi, nyt mietin, että pitäisikö sitten tilata muutama kerä lissää tuota lankaa siihen peittoon? Mutta ehkä tilaan vasta sitten, kun olen edes aloittanut tai saanut jotain aikaiseksi, että mimonen siitä tulee. Mutta se on kiva, että ei tartte vaihtaa lankaa tuossa kierrosten välillä, kun tekee noita lappusia :o)
Aah, herkullisen näköistä ja kuuloista kakkua. Monesti on tullut tuota reseptiä katsottua, mutta en ole vielä kokeillut. Tähän mennessä oma suosikkisuklaakakkuni on italialainen suklaakakku. <3
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, jos yhtään tykkää suklaasta! Italialainen suklaakakku, minkälainen se on? :)
PoistaOn kai niitä variaatioita italialaisessa suklaakakussakin, mutta itse löysin reseptin pari vuotta sitten Open Café -leivontablogista (http://openkahvila.com/blog/2178870/italialainen-suklaakakku/), sama ohje löytyy myös Kotilieden sivuilta, tosin ilman kuvaa. Se kakku vasta suklaista onkin! Ei tule jauhoja nimeksikään, mikä silloin pari vuotta sitten karppaamisesta kiinnostuneen mieltä ilahdutti, vaikka ei muuten karppi kakku olekaan. :P
PoistaOkei, kuulostaa oikein herkulliselta! Tuo vissiin jää vielä tahmeammaksi ja "mutaisemmaksi"? <3
PoistaNamNam...
VastaaPoistaNiinpä. Muruset enää jäljellä.... :D
PoistaBlogissani on siulle haaste :)
VastaaPoistaHaaste, jaiks! Määpä käväsen kattomassa.... :)
PoistaTsaijai, miten herkullisen näköistä kakkua! Nams!
VastaaPoistaOhjetta saa vapaasti kokeilla ;) Se maistuu vielä paremmalle kuin mitä näyttää, lämmintä, raakaa suklaataikinaa osittain kypsässä kuoressa... Nami.
PoistaHemmetti, sait ylipuhuttua ;).
PoistaLöysin Sailan blogin kautta tänne ja jäänpä seurailemaan. Herkun näköistä kakkua ja käsitöitä :)
VastaaPoistaTervetuloa, toivottavasti viihdyt mukana pitkään! :)
PoistaNamilta näyttää! Tykkään mutakakusta, mutta en ole koskaan itse innostunut leipomaan. Ohje näyttää kyllä sen verran simppeliltä, että voisi sunnuntaileipojakin onnistua... Vaniljajäätelön kanssahan tuo on aivan verratonta!
VastaaPoista