Sivut

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pyykkipäivä

Kiitos edelliseen postaukseen jättämistänne kommenteista! Käyn vastailemassa kunhan kerkeän...

Nyt on villahousut pesty ja lanoliinitettu ja ne olis nyt valmiina käyttöön! Parit uudetkin olen ehtinyt tekemään... Ekassa kuvassa ne aikaisemmin esitellyt Puro-housut Titityyn ohjeella tehtynä.


Tein kokeen vuoksi Tiuhtikset Cascaden Eco+ -langasta. Puikot 4,0 ja 4,5 mm. Nämä tuntuvat olevan mallia kainalohousut, mutta luulisi, että esim. yökäytössä siitä ei ainakaan haittaa ole :) Imu Huopasesta, en muista millä puikoilla, mutta ehkä 4,5 mm? Kuulemma villaimut on hyviä...


Kolmet Vanilla-pöksyt. Vaaleanpunaiset (NB) tehty 4,5 mm ja (joustimet) 4,0 mm puikoilla. Violetit ja punaiset (S) 4,0 ja (joustimet) 3,5 mm puikoilla --> tuli tiiviimmät ja paremmat. Lanka Cascade 220, menekki vaaleanpunaisiin 40g, muihin 50g.

Hahtuvalankaa pitäisi hommata jostain. Tietääkö joku, myydäänkö sitä Oulussa missään? 

Millä aineella te pesette villavaatteet? Pesin nuo eilen nestemäisellä Erisanilla, ja ensimmäiset pöksyt kun pääsi pesuveteen, muuttui vesi tumman violetiksi! Kai se oli jotain irtoväriä, kun purkin kyljessä mainitaan, että soveltuu villan pesemiseen...

10 kommenttia :

  1. Sonetin villa- ja silkkipesuaineella - se on mainio vaippatouhuissa! :) Villavaatteita en o ikinä pessyt tavallisella pesuaineella..! Söpö tuo vanilla-malli.

    VastaaPoista
  2. Mulla on kanssa sonet villa ja silkkipesuainetta. Mutta tosiaan ainakin purosta lähtee pestessä kovasti väriä joten ne kannattaa pestä huolella ennen käyttöä :)

    VastaaPoista
  3. Ei ole totta miten ihanat nuo Vanillat! Mun on ehkä pakko heti ostaa tuo ohje ja tehdä samanlaiset jo tänään tuolle 4 kk pojalle. Eikä meillä edes kestoilla :) täytyy nyt vaan tutustua tuohon lankaan, millä sen voisin korvata, jos vaikka täältä kotivarastosta löytyisi jotain sopivaa. Onko ehdotuksia?

    Edellisen postauksen peittokin oli ihana ja blogisi muutenkin! Onnea odotukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käypä Ravelrystä selaamassa kuvia, missä ne on vauvan päällä, niin kohta sulla on iiiiso kasa niitä, kun ovat niin suloisia ;D

      Tuo ohje on tosi kattava (ja huolella kirjoitettu!), siinä on ohjeet kolmelle eri lankavahvuudelle. Nuo mun tekemät on sillä keskimmäisellä ohjeella (10 ply) tehty. Eli voi tehdä tosi monesta eri langasta!

      Poista
  4. Joistakin langoista irtoaa paljonkin irtoväriä, ei välttämätä johdu pesuaineesta. Olikohan niin, että ihan värilläkin oli väliä.... Pesuaineena mulla on Perlana ja vastaavat. Eivät varmaan sovi vauvajuttuihin, koska haju on tyrmäävän vahva. Minun nenääni kyllä sopiva.

    VastaaPoista
  5. Minä pesen käsinneulotut villavaatteeni hajusteettomalla Eucalan-villapesuaineella (sitä saa Villavyyhdistä).

    Komppaan Maria, joistakin langoista lähtee todella paljon irtoväriä pesussa, nimimerkillä vaaleanvihreästä pyyhkeestä tuli pinkki. :D

    VastaaPoista
  6. Söpöjä pöksyjä!

    Mie pesen villavaatteet Ole Hyvä -villanpesuaineella ja tykkään siitä kovasti. Jos langasta on lähteäkseen väriä, niin se kyllä lähtee pesit sitten millä aineella tahansa. Hyvähän se on että irtoväri lähtee veks pesuveteen eikä vauvaan :)

    VastaaPoista
  7. Hmm, en tiedä saako hahtuvalankaa mistään Oulusta (Maakaria veikkaisin vahvimmaksi vaihtoehdoksi) mutta mulla ois jotain aikanaan Lumoavasta Langasta ostettuja, joista kaavailin kestoiluvilliksiä mutta joita en koskaan ehtinyt tehdä enkä varmasti tule koskaan tekemäänkään... Ne on kylläkin jotain ruskeaa, harmaata ja vähän jämiä vihreistä, ei kovin tyttömäisiä jos olet tarkka ;) Paitsi yksi kiekko punaista saattaa löytyä, sain kerran arvontapalkkiona mutta en kyllä taida saada koskaan puikoille asti... Myös huovutuslankoja (Huopanen, Fritidsgarn) löytyy enemmän ja vähemmän (jämiä), jos semmosille ois tarvetta... Jos kiinnostaa niin voin koittaa tarkempaa selontekoa esim. Ravelryn kautta ;) Blogista löytyy myös lankavarastolistaus josta voi ehkä jotain tarkempia speksejä löytyä ensihätään :D

    VastaaPoista
  8. Ompa ihania villiksiä! Pitää laittaa jemmaan tuo ohje.

    VastaaPoista
  9. Minäkin pesin kestovaippailleen tyttären villahousut aina Sonetilla. Todella hyvä villanpesuaine ja käy toki muullekin villapyykille.
    Vaaleanpunaiset Vanilla-pöksyt on ihanat :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...