Sivut

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Makuupussi ja myssy

Olen joskus aikaisemmin ihaillut Essin neulomia vauvan makuupusseja. En jostain syystä tuolle meidän esikoiselle tällaista saanut tehtyä, mutta tälle toiselle tein. Teinpä vielä yhteensopivan piponkin, settiajattelu taitaa olla tämän blogin in-juttu... 


Ohjeena Dropsin "Palmikollinen makuupussi ilman hihasaumoja" (ohjeen nimessä on kyllä asiat pahasti pielessä, hihassa oli kahdessa suunnassa saumat!). Tein tämän ohjeen mukaisesta Merino Extra Finesta (515g) ohjeen mukaisilla 4,0 mm puikoilla. 

Ohjeessa pussi neulotaan etu- ja takakappaleet erikseen. Saumat on turhia, koska ne voi välttää! Neuloin tämän kainaloihin asti yhtenä kappaleena. Kylläpä meinasi aivot nyrjähtää moneen otteeseen kun laskin silmukoita mallikuvioiden pysymiseksi oikeana. Mutta se onnistui! 

Aloitin tekemään ensin 12/18 kk koon mukaan, mutta jossain vaiheessa ennen kainaloita tulin siihen tulokseen, että tulee ihan tosi pitkä. Tämä on siis jotain 6/9 kk ja 12/18 kk kokojen väliltä. Kun olin päätellyt langanpätkät ja kastelin neuleen... Se venähti vielä vähän lisää! Olin ihan tyytyväinen että olin tehnyt vähän lyhyemmän kuin alunperin oli tarkoitus. 


Pipo on tehty Novitan myssy-ohjeella, lankana ihan uusi tuttavuus, Adriafil Genziana (n. 25g), puikot 3,0 mm. Pehmeää merinovillaa. Taidan tehdä pipoon vielä nauhat että pysyy menossa mukana!

4 kommenttia :

 1. Suloinen kuin mikä:) Kyllä tuossa kelpaa pienen kölliä.

  VastaaPoista
 2. Vau, tosi nätti! Ja väri on ihan tosi kiva myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värivalinta alkoi jossain vaiheessa epäilyttämään, mutta onneksi näin syksyn tullen sitä aina "lämpenee" näille syysväreille :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...