Sivut

perjantai 3. helmikuuta 2012

Kukkapipo

Tein tämän innoittamana itselleni pipon. Esikuva on kyllä paljon hienompi, kun tämä räpellykseni, kukkakaan ei asettunut kunnolla... :)

Pipo-osa on sovellettu, 104 silmukalla tehty. Lanka 7 veljestä (78g). Puikot resorissa 3,5mm ja loppupipossa 4,0. Ajattelin ensin tehdä koko pipon noilla pienemmillä puikoilla, mutta liian pieni meinasi tulla. Nyt tuli just hyvä. Ohje kukkaan Moda 1/2012 vauvan haalarista. Nappi olisi voinut olla eri värinen, mutta ei tähän hätään löytynyt. (rav)


Mulla on tänään ollut postin suhteen hyvä päivä. Sain työvuorolistan (huhhuh, ensi viikko pelkkää aamua..), 30e lahjakortin (arpaonni suosi kerrankin!) ja tilaamani kynätaskun. Lisäksi sain tilaamani, mm. ihania kankaita sisältävän paketin Kujeelta (kiitos!). Ajattelin tehdä tuosta muffinssikankaasta keittiöön verhot...





Illalla innostuin toden teolla virkkaamaan ja palasia on jo yhdeksän valmiina! Riittääköhän ne langat edes viikonlopun yli.... :)

Ps. Kattokaapä tämän linkin taakse! Eräs kuva (pikku-)Tiukusta on valittu viikon lemmikkikuvaksi! Kyllä täällä ollaan nyt ylpeitä ja onnekkaita :) Kuvakin on vanha, ehkä vuosi sitten osallistuin ko. kilpailuun....

17 kommenttia :

  1. Ihana, suloinen pipo! Nappi on justiinsa hyvän värinen, kyllä se saakin erottua. :)

    VastaaPoista
  2. Soma pipo. Minun pitäisi typykälle neuloa pipo, mutta en ole ihan päässyt varmuuteen lankalaadusta. Kutittaako tuo 7 veljestä otsaa?

    Hauskan kynätaskun oletkin ostanut! Kyllä sen kanssa passaa.
    Aloitin eilen illalla (vai lie jo yötä) villapaitaa, mutta mun piti purkaa se viiden kierroksen jälkeen, kun pahasti näytti siltä, että pyöröpuikot oli NIIN mutkalla, että se varsinainen pusero alkoi muodostua sinne sisäpuolelle?
    Onnistuu minulta :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on herkkähipiäinen, niin kutittaahan se, varsinkin jos yhtään hiki pääsee tulemaan. Kannattaa kokeilla vaikka Cascade 220:ä, se on vähän paksumpaa, mutta paaaaaaaljon pehmeämpää. Mun lempilankaa.

      Yöllä ei kannata aloittaa mitään, varsinkaan jos yhtään väsyttää. Varmasti saa tehdä aamulla uudelleen :D Hyvä vinkki pyöröpuikkojen suoristukseen on pitää kaapelia kuumassa vedessä hetken aikaa ja sen jälkeen laittaa jäähtymään suoristettuna. :)

      Poista
    2. Kiitos pyöröpuikkovinkistä, menen heti kokeilemaan.

      Poista
  3. Kaunis pipo.. itsekkin oon tota kattellu tuolt Neulonnasta :)

    VastaaPoista
  4. Minäkin huomasin tuon kukan ohjeen Modassa siinä vauvan haalarissa, vaikka selaan noissa lehdissä lastenvaatteiden ohi. Otin kukan ohjeen ylös, jos sitä voisi jossain muussa projektissa hyödyntää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Sehän sopii vaikka mihin, ja jos tekee ohuemmasta langasta ohuemmilla puikoilla, niin voisikohan sitä käyttää jopa lapasessa?

      Poista
  5. Kaunis esikuva pipolla, mutta kaunis on sinunkin piposi!
    Ja hauska kuva Tiukusta :)

    VastaaPoista
  6. Ihania pipoja sekä innoituksesi lähde että oma räpellyksesi! Tosi nätti!

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva, haluaisinkohan minäkin tuommoisen...

    VastaaPoista
  8. Kiva kun kävit kommentoimassa patalappujani - malli on niinkin antiikkisesta lehdestä kuin Kauneimmat Käsityöt 3/1989 ;-D. Pikkuisen olen sitä soveltanut sopimaan omille langoille, mutta pääosin malli on ko. lehdestä.

    VastaaPoista
  9. Ihana pipokukka tai kukkapipo ;)

    VastaaPoista
  10. Mahtava pipo ja huippuihana kukka

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...