Sivut

perjantai 3. helmikuuta 2012

Paahtoleipä

Ostin itselleni vuoan, jossa voi paistaa kakkuja tai leipiä. Ja heti piti tehdä paahtoleipää :) Ohje on tällä kertaa Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -kirjasta. Ohjeella tulee yksi leipä.


Paahtoleipä

2,5dl maitoa 
25g hiivaa
0,5tl suolaa
1 rkl sokeria
5,5dl vehnäjauhoja
50g voita 


Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhot samalla vaivaten ja lopuksi voi. Vaivaa hetken aikaa. Kohota taikinaa noin puolen tunnin ajan. Voitele leipävuoka. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja asettele vuokaan. Anna kohota vielä parikymmentä minuuttia. Paista uunin alatasolla 175 asteessa  noin 35 minuutta. 

Osan jauhoista voi korvata vaikka sämpyläjauhoilla tai kaurahiutaleilla tai millä vain haluaa :)


5 kommenttia :

  1. Nam. Minä olen tehnyt leipävuoassa (kirjoitetaanko se noin?) saaristolaisleipää. Siitä tulee kans ihan herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä joskus kokeilla! Onko sinulla jotain hyvää ohjetta, jota suosittelet? :)O

      Poista
  2. Kiitos leipäohjeesta. Itse en pahemmin syö leipää (paitsi ihan tuoreena uunista voin maistaa), mutta leivon leipää miehelle, ettei tarvitse kaupan leipiä ostaa. Vaihtelua välillä kaipaa ja tässäpä hyvä resepti seuraavaksi kokeiltavaksi. Netti on kyllä pullollaan vaikka mitä reseptejä, mutta yllättävän vähän löytyy leipäreseptejä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...