Sivut

maanantai 8. lokakuuta 2012

Rakkaudella sinun

Eilen valmistui pipo. Tämä malli on nähty täällä ennenkin. Tuo on ollut yksi syksyn ja kevään luottopipoistani, mutta kun se on punainen. Ja se on tehty 7 veljeksestä. Vaikka koenkin kestäväni villaa suht hyvin paljasta ihoa vasten, niin kyllähän tuo kutittaa. Jospa tämä uusi kutittaisi hieman vähemmän, ainakin neuloessa lanka tuntuu paljon pehmeämmältä.

Lanka on siis Viking of Norwayn Villeä ja sitä kului 50g. Neuloin 4 mm puikoilla. Rakkaudella sinun -pipon ohje löytyy Ullasta. (Pipoja on tunnetusti vaikea kuvata, siksi jälleen kerran vain yksi kuva...)


Kaikki lähti lapasesta -kirjassa Esterin ja Arvin ohjeessa on käytetty tekniikkaa, jolla palmikko punotaan yhteen*. Hyödynsin tätä tuossa viimeisessä sydämessä ja sehän toimi oikein kivasti! Vielä kun keksisin jonkun tavan aloittaa tuo sydän, nyt tuohon jää aina reikä...

*4 silmukan palmikko punoutuu yhteen, kun (rivillä 18) palmikkojen kohdalle tullessasi siirrät 3 palmikkosilmukkaa oikealle puikolle neulomatta, nostat oikealla puikolla 2. olevan silmukan 1. yli (vas. päin laskien), sen jälkeen siirrät saadun silmukan vasemmalle puikolle, nostat vas. puikolta 2. silmukan (oik. päin laskien) 1. (äsken siirretyn) yli ja taas siirrät saadun silmukan oikealle puikolle ja nostat taas 2. silmukan 1. (äsken siirretyn) yli. Jäljellä pitäisi olla yksi silmukka, jonka neuloin nurin. Tee sama sydämen toisessa "kaaressa". Jos haluat pysyä entisissä silmukkamäärissä, niin muista lisätä seuraavalla kerroksella 3 uutta silmukkaa molempien "kaarien" kohdalle, sillä tämä tekniikka vähentää silmukkamäärää!


Ps. Kiitos edellisten postauksien kommenteista! :)

11 kommenttia :

 1. Ah, pitäisi tuota palmikon yhteenpunontaa katsoa tarkemmin, se kun on tuon mallin ontuvin osa (en vaan saanut mieleistäni silloin joskus, kamalat sarvet tuli ylimpään sydämeen)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, onneksi se tuli tuossa neuloessa mieleen ja tuli kokeiltua :)

   Poista
 2. Kiva on pipo. Tykkään noista sydämistä ja väri olis just mulle passeli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää kyllä selkeästi tehdä samanlainen! :)

   Poista
 3. Kaunis pipo. Tuo on omallakin to do-listalla, kun vaan joskus saisi aikaan. Ensin on Sukkasato, sitten joululahjaneulottavat. Ehkä sitten on jo pipojen vuoro. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on omat neuleet etusijalla, sitten jos aikaa jää, teen muille ;D

   Poista
 4. Kiitos kaikille muillekin kommenteista <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...