Sivut

torstai 8. syyskuuta 2011

Oikeaa vihreää

Kuten jo monet tietävät, metsänvihreä ei kuulu lempiväreihini. Mutta se ei tarkoita, ettenkö vihreästä tykkäisi. Onnistuin loihtimaan niin ihanaa vihreää, että se piti saada heti puikoille.Eikö ole herkullinen väri! Kaksi sukkaa siinä on tulossa yhtä aikaa. Alkuhankaluuksista ja -sotkuista selvittyäni tuo on melko yksinkertaista! Kannattaa yrittää. Linkki ohjevideoon edellisessä postauksessa. :)

Hmm. Miksi nuo postinjakajat eivät voi soittaa vastaanottajalle, jos alaovi on lukossa, eikä pakettia pääse tuomaan. Näin vain, kun Itellan auto ajoi pois... Nyt joudun lähtemään hakemaan 35 kiloa kissanhiekkaa postista.

11 kommenttia :

 1. Ihana väri. :) Millä väreillä oikein värjäilet näitä lankojasi?

  VastaaPoista
 2. Happoväreillä värjäilen. Mulla on perusvärit (sininen, punainen ja keltainen), joista sekoittelen uusia värejä :)

  VastaaPoista
 3. Haluaisitko kertoa lisää noista happoväreistä? Lähinnä, että onko se niillä värjääminen vaikeaa ja mitä siihen oikeastaan tarvitsee? Olen koolaillut lankoja, mutta muuten värjääminen on suuri mysteeri. Google kyllä kertoo, mutta se kertoo niin paljon kaikkea. Johan siinä ihan pyörälle päästään menee.

  VastaaPoista
 4. Ihanan kirkkaan väriset! Ja edelliset sukat niin aurinkoiset :)

  VastaaPoista
 5. Värjääminen on hyvin yksinkertaista. Tarvitset vain kumihanskat, mielellään hengityssuojan (värit tulee siis jauhemuodossa, eikä niitä kannata hengittää), suojamuoveja pöytiä suojaamaan, ison kattilan, värejä, etikkaa ja värjättävää materiaalia. Itse ainakin liottelen lankoja vähintään puoli tuntia ennen värjäystä, näin ne ottaa sitten värin paremmin vastaan. Sitten sekoittelen värit kattilassa olevaan kuumaan veteen, lisään etikan ja perään langat. Sitten pidetään vesi kuumana (ei kuitenkaan kiehuvana, vaan juuri sen alapuolella) 30min-tunti. Sitten huuhdellaan ylimääräiset värit ja laitetaan lanka kuivumaan :) Happoväri kuulostaa vaaralliselta, mutta oikeasti ainoa happo mitä siinä tarvitsee, on se etikka...

  VastaaPoista
 6. Ja itsekin olen vielä vasta-alkaja, mutta tuossa tämän hetkisen kokemuksen perusteella hyväksi havaittu menetelmä.... Noita happovärejä voi tietääkseni kiinnittää myös mikrossa, mutta siihen en ole perehtynyt. :)

  VastaaPoista
 7. uuuuh vihriääää ^^
  mitkä noista on tulossa? :)

  VastaaPoista
 8. Kauniin näköinen aloitus :).

  VastaaPoista
 9. Kivan väriset sukkaset:) Onko hankala neuloa kahta sukkaa yhtä aikaa?

  VastaaPoista
 10. Kvaakkuli: Kyllähän se alkuun meinasi olla hankalaa, mutta kun hommasta pääsi jyvälle, se oli kyllä ihan loogista. Ehkä vähän hitaampaa kuin sukkapuikoilla, mutta tulipahan tehtyä kumpaakin samaan aikaan. Kantapään kohdalla aivot nyrjähti, ja siirsin kummankin omalle pyöröpuikolle ja niin ajattelin jatkaa loppuun asti. 1 pyöröpuikko / sukka = hyvä yhdistelmä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...