Sivut

torstai 1. syyskuuta 2011

Sukkasato!


Pitihän se sitten valvoa, meni yli yhteen siinä neuloessa... Eikä aamulla malttanut 8 jälkeen enää nukkua! Peräti neljä senttiä sain Paraphernalioita tehtyä.... Alussa käytössä olivat 2,5 mm puikot, mutta näytti, että sukasta tulee kauhea iso ja vaihdoin 2,0 mm puikkoihin. Enkä edes purkanut aloitusta!


Huomatkaa huolella valittu kynä ja uusi mittanauha...

Tämän värjäsin eilen. Lanka on Dropsin Fabelia. Tätä värjään taatusti vielä uudelleen! Eikö olekin melko hempeä :) Käytin tuota vielä huuhteluainekylvyssä (onko se edes hyväksi langoille??), ja siitä tuli ihan unelman pehmeää. Aika voimakas tuoksu vain jäi, täytyy ostaa hajusteetonta huuhteluainetta seuraavalla kauppareissulla...


 Hei yksi hypoteettinen kysymys vielä! Jos joskus, taitojen vielä kehityttyä alkaisin värjäillä lankaa enemmän, niin että siitä joskus riittäisi myyntiin asti, mitä haluaisitte pohjalangaksi? Onko teillä jotain suosikkisukkalankoja? Dropsin Fabelia? Regiaa? Austermannin Steppia? Schoppel Wollea? Novitaa? Ja riittääkö 100g yhtä väriä vai haluatteko 150g? Ihanan väriset semisolidit on ilmeisesti monen mieleen? :)Myös sähköpostiin voi laittaa viestiä neuleaddiktio ät gmail.com.

13 kommenttia :

 1. Herkullisen väristä satoa tulossa =) Aivan ihana tuo vaaleanpunainen <3

  VastaaPoista
 2. Hienot on välineet sulla. Hienot langat kanssa. Olet saanut kunnollisen neule"pakkomielteen" alun, kun ei malttaisi yölläkään nukkua. Vinkkinä että nyt voi öisin harrastaa penkkiurheilua jos ei malta laskea neuletta käsistään.Nimimerkillä: Kokemusta on

  VastaaPoista
 3. Hyvä alku sulla sukkasadolle :)

  Ei suurta väliä pohjalangalla, kunhan ei ole aloeveraa...

  VastaaPoista
 4. Jos ei ois ollu koulua tänään niin oisin odottanut sukkapuikot kädessä kuukauden vaihtumista :D

  Jokin muu pohjalanka kuin Novita! Steppi voi olla kiva, ja fabel ois ainaki edullista. 100 g riittäis.

  VastaaPoista
 5. En osaa vastata kysymyksiisi, mutta vähän samoja mietin tahollani.

  Värjäilen itse kahta laatua. 100 g vyyhdissä on 420 g, teen yksittäsiä värivyyhtejä. 50 g vyyhdissä on 125 m, niitä värjään samassa kattilassa joskus 2, joskus 3.

  Värjäyksen lopputulos on aina ylläri, jos on sellainen luonne kuin mulla: tuosta tuota väriä, oho, laitanpa lisäks ripauksen tota, ai, kas, tuollaista...

  VastaaPoista
 6. Nina: Kiitos! Tuo vaaleanpunainen on kyllä aika herkku!

  amuk: Hei kiitos vinkistä! :)

  Vee: Mikä vika aloeverassa on? :D

  Emma: Fabelia on lisäksi helposti saatavilla :)

  Oranssi: Ehkä se siinä värjäyksessä just koukuttaa, koskaan ei voi tietää mitä saa aikaan! :D Nimim. Laitoin vaan keltasta ja silti tuli vihreetä!

  VastaaPoista
 7. Fabel on musta todella hyvä sukkalanka. Ei ole mennyt minulla yhdetkään rikki, johtuuko liian pienestä sukkien käytöstä en tiedä mutta silti. Onhan se aika edukaskin.
  Minä ostaisin 150 g ihan varulta jotta voin tehdä pitkä vartiset sukat tai lyhyet ja sitten rannekkeet lisäksi..tai jopa huivin! Ja varmana ei käy niin että nyyh..tätä ei saa enää mistään, mitä mä nyt teen.
  Ja jos myyntiin teet niin kiva jos olisi hajutonta huuhteluainetta. Meitsillä käy niin nenukkaan että itku pääsee kirjaimellisesti.

  VastaaPoista
 8. Tuo vaaleanpunainen on kerrassaan herkku:) Pohjalanka-asiaan en niinkään osaa vastata, koska vasta todella vähän tullut eri laatuja neulottua.

  Hyvältä näyttää sukkasadon alku:) Mua niin harmittaa kun ei ole vielä ehtinyt aloittamaan, mutta onneksi ei tullut tavoitteita asetettua. Pakko kysyä, että miten saat tuosta kierretystä joustimesta noin siistiä? Kokeilin tätä ohjetta keväällä, mutta purkuun meni, koska jotenkin tuo kierretty joustin ei vaan asettunut kauniisti.

  VastaaPoista
 9. Kytsätär: Mulla on kans Fabelista hyviä kokemuksia! Yli vuosi sitten neulotut, paljon käytössä olleet sukat ovat vieläkin kuin uudet! :) Hajusteeton huuhteluaine ostettu!

  Henna: Tuohon joustinneuleasiaan en osaa vastata, siitä vain itsestään tulee siistiä :D En kylläkään neulo nurjia kierrettyinä, koska se on niiiiiin hidasta sitten. Voisiko se selittää? Miten sinä teet?

  VastaaPoista
 10. Fabel ois miun mielestä hyvä pohjalangaksi. Aivan ihanan värisiä lankoja näyt jo värjäilleenkin.

  -Veeruska

  VastaaPoista
 11. Minäkin huutelen Fabelin puolesta, se on mukavaa neulottavaa. :)

  VastaaPoista
 12. Yritin tosiaan värkkäillä nurjatkin kierrettyinä, ja toisella kerralla sitten vain oikeat kierrettyinä. Toisella yrityksellä lanka oli jo vähän kihartunut, eli voi olla, että siksi tuli hiukan epäsiistin näköistä. Pitää yrittää vielä uudemman kerran tuota ohjetta:) Ihanan värisiä vyyhtejä olet värjännyt:)

  VastaaPoista
 13. Ihanalta näyttää tuo oranssi! Suosikkisukkalankoja on monia, mainitsemisen arvoisia ehkä Step ja Regian ohuet sukkalangat. Niissä myös kulutuksen kesto on ollut parasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...