Sivut

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Haastetta kerrakseen

Koska nyt on neulottu oikeaa (sukkia, kahta takkia) kaipasin hieman haastetta. Tuli aloitettua Beatnik. Aina välillä epäilyttää, että halusinko liikaakin haastetta. Joillakin riveillä palmikonkiertoja on kymmenkunta.... Onneksi alan hahmottaa kaavion joten kuten. Välillä kyllä epäilyttää, että tuleeko tästä edes hyvä, mutta kun katsoo valmiita neuleita, tulee tunne että oikealla tiellä tässä ollaan.


Koska koko ajan ei jaksa neuloa, voi välillä vaikka kuluttaa aikaa tekeleen kuvaamiseen....Ohjeessa reunaan tehtiin ihan tavallista helmineuletta. Mun versiossa tulee 2o,2n .. seuraava kierros samalla tavalla ja sitten 2 krs 2n, 2o... .  Mielestäni tuo on kivemman näköistä.


Näistä kuvista voi melkein tuntea, kuinka pehmeää Nepal on....

KnitPron irtopääpuikot pääsivät pitkästä aikaa hommiin. Noilla on kyllä miellyttävää neuloa, mutta en silti ole ihan tyytyväinen niihin. Kaapelit eivät kiinnity joihinkin päihin vaikka kuinka vääntää ja joihinkin niitä ei voi edes yrittää kiinnittää, koska kaapeli ja pää eivät vain tunnu sopivan yhteen. Tämä pää ja kaapeli onneksi sopivat toisilleen.

Onko muilla kokemuksia näistä puikoista? ...tai kokemuksia Beatnikin neulomisesta...

7 kommenttia :

 1. Ihanan kuohkeaa ja pehmeää neuletta tulossa!

  KnitProssa on jonkin verran viallisia päitä tai kaapelin kierteitä. Mulle on sattunut yhdet, jotka palautin kauppaan ja sain vaihdossa toimivvat. Noiden irtopäiden käytössä on erittäin tärkeää se, että kiristää liitoksen käyttämällä paketissa tullutta pientä avainta. Muuten ne eivät pysy kiinni, vaikka kuinka yrittäisi paljain käsin kiristää.

  VastaaPoista
 2. Oi! sää alotit sen! Hullu! <3

  Joo mä huomasin mun akryylisissä et eivät pysyneet vaikka kuinka kiristi "kiristimillä" mut nykyset NovaMetalliset on kyl loistot! vielä ei oo irronnu kertaakaan! vaikka on isompaakin neuletta vääntänyt! :)

  Ihania silmukkamerkkejä ;)

  VastaaPoista
 3. Joo avainta on käytetty, mutta eipä se auta jos kaapeli ei vain sovi siihen päähän tai silloin jos kiertää vaikka kuinka paljon eikä se vain "pysähdy" vaan jatkuvasti pyörii.... Muuten kyllä ihan superihanat! Onkohan noita KnitPron puisia puikkoja kiinteäkaapelisina..... :)

  VastaaPoista
 4. Mä tein Beatnikin ja hieno tuli. Kärsivällisyyttä peliin vaan!! =)

  VastaaPoista
 5. Oi, onnea matkaan! Seuraan projektiasi mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 6. niin kaunis neule tulossa! Kyllä lopputulos kruunaa noi kaikki ziljoonat palmikon väännöt! Mulla on yksi Knit Pro:n vaihtopäinen kaapeli, ja jotenkin se on tavallaan kiva, mutta tavallaan taas vähän eikiva... Neuloin sillä just yhden huivin 5mm vaihtopäillä, ja tuntui kokoajan, että ne vaihtopäät on liian lyhyet mun käteen... siis osa kämmenestä päätyi melkein kaapelin päälle... =(

  VastaaPoista
 7. Upeita palmikonkiertoja. Tuosta tulee vielä hieno!

  Minä neulon melkeinpä pelkästään knit pron vaihtopääpuikoilla, ne kun ovat miellyttävät käteen. Joitain viallisia on tullu vastaan: parit paksummat puikot ovat irronneet metallisesta kiinnikkeestään, parit ohuemmat yksinkertaisesti murtuneet hajalle kierrettäessä, ja yhdessä puikossani on tuollainen "päättymätön kierre", mutta se toimii silti käytössä ihan ok. Kaapelit ovat myös silloin tällöin irronneet metallisista liittimistään (ja korjattu pikaliimalla). Kaiken kaikkiaan puikot eivät ole minusta niin hyviä kuin alunperin luulin, tai siis aika paljon niissä tuntuu olevan laatuvirheitä ja hajoavat helposti. Toisaalta käytän niitä myös paljon, eikä mikään voi kestää ikuisesti. Joten jos uusi puikko/kaapeli hajoaa heti niin reklamoin siitä, muutoin pistän sen piikkiin että kai se on aikansa palvellut, korjataan jos voidaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...