Sivut

tiistai 1. lokakuuta 2013

Imuja kestovaippaan

Mietin, että kehtaako tämmöistä edes täällä julkaista, mutta päätin kehdata! Esittelyssä siis itsetehtyjä, rumia, kauhealla kiireellä ommeltuja imuja kestovaippaan :D Lisäksi vähän suuntaa antavia ompeluohjeita jos ompeluhommiin ryhtymiseen on yhtä korkea kynnys kuin minulla...

Materiaalit löytyi omista kaapeista: Joustofroteeta ja college-paita, jossa oli helmassa joku ihme tahra ja siksi kaapissa käyttämättömänä. (Joustofrotee ostettu joskus Eurokankaan palalaarista - kerrankin voin sanoa löytäneeni jotain sieltä! :D ) Materiaaliksi käy mikä tahansa imevä materiaali. Lisäksi tarvitaan ompelukone ja hyvät sakset. Huonoilla saksilla menee vaan hermo ja tulee rakkoja käsiin.

Paidasta ja joustofroteesta saksitaan joko jotakin hyväksi havaittua imua kaavana käyttäen tai vapaalla kädellä sopivan muotoinen pala. Itse laitoin tiiman muotoisiin (vapaalla kädellä leikattuihin, se muoto on siis jotain sinne päin) imuihin kaksi kerrosta collegea ja kaksi kerrosta joustofroteeta ja taittoimuihin pelkästään kaksi kerrosta kollegea.

Kappaleita ei tarvitse leikata mitenkään huolellisesti, koska ne voi siistiä myöhemmin. Sopii siis erittäin hyvin äideille, joilla on vain pieni hetki aikaa ennen kuin lapsi herää päiväunilta! Tai niille joilla on yhtä vähän kärsivällisyyttä kappaleiden leikkaamisen suhteen kuin allekirjoittaneella ja nuppineulat ym. hidasteet jossain komeron perällä :) 

Ekaksi ompelin kaikki kappaleet yhteen suoralla ompeleella, pisimmällä pistolla mitä koneesta löytyi. Sitten siistin reunat leikkaamalla ihan ompeleen vierestä. Sitten vielä siksakkia reunoihin, levein ja pisin siksak mikä koneessa oli. Ompelin lisäksi kappaleiden keskelle erilaisia (hienoja ;) ) kiemuroita, jotta kankaat pysyvät yhdessä ja niitä ei tarvitse aina pesun jälkeen asetella suoraksi.

Sitten vaan kamat kasaan ja imut taskuvaippaan täytteeksi (tai siis muista kuvata ne ensin, että voit esitellä ne blogissasi :D )! Ps. Joustofroteesta lähtee paaaljon nukkaa, varaudu siis siivouspuuhiin...

2 kommenttia :

  1. Minä tykkään tällaisista postauksista. On kivaa, että osaa tehdä sellaisia juttuja, jotka blogimaailmassa herättävät kiinnostusta. (Mä en osaa.) Mutta on ihan huippua osata tehdä jotain oikeasti hyödyllistä. Sitä arvostetaan ihan liian vähän.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä kommentista! Mitäs esittelisin seuraavaksi, kestovanulappuja tms? :D Ne on tosin vasta ajatuksen tasolla...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...