Sivut

torstai 28. marraskuuta 2013

Hahtuvavillahousut

Nämä on valmistuneet jo kauan sitten ja kuvaushetkelläkin niitä on käytetty paljon ja pestykin. Nuo onneksi vaan paranee pesujen (ja pienen huopumisen) myötä. Lanka Cascade 220 vyötäröllä ja lahkeensuissa, muualla hahtuvaa kaksinkertaisena. Ohje Titityyn merinohahtuvat, koko L, mutta vastaa enemmän kokoa M. Pöksyt on 4 mm ja 5 mm puikoilla tehty. 


Jos tekisin uudestaan, tekisin vyötärölle paikan nauhalle. Tuo joustinneule lörpsähtää käytössä nopeasti ja yöllä kun vauva ähertää ja mönkii toiseen päähän sänkyä on hyvin jalassa pysyvät housut tarpeen, tai muuten ne housut löytyy jostain sängyn jalkopäästä :D

Lanoliinitan noita aina pesun jälkeen (pestähän noita ei siis tarvitse kuin silloin kun ovat likaiset, villa puhdistaa itseään ja käytön jälkeen riittää tuuletus). Noiden alla voi olla hyvinkin märkä vaippa, ja vaatteet ja sänky pysyy yöllä kuivina. Villa <3


5 kommenttia :

 1. Kestovaippailusta olis kiva kuulla vähän enemmänkin.. Miten se on teillä käytännössä sujunut ja millaiset olet itse todennut käytössä parhaiksi? :) Tiedän, että monessa paikassa on kestovaippailupalstoja, mutta yksi näkökulma lisää olis aina kiva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaanpa tähän lyhykäisesti. Meillä kestoilu aloitettiin osittain heti kun napatynkä oli irronnut ja kuivunut (koin, että märkä kestovaippa hautoi sitä ja en halunnut että napa tulehtuu). Käytössä oli joustofroteisia sisävaippoja ja kuoria. Nyt jos aloittaisin kestoilun, käyttäisin sisävaippoja, 70 x 70 cm harsoja (80cm harsosta tuli iso paketti...) ja villahousuja. Aluksi meidän villahousut oli liian kevyesti lanoliinitetut ja ei pitäneet kosteutta. Nykyään käytössä on pul-pintaisia pääosin kuivapintaisia taskuvaippoja, täytteenä mikrokuitisia ja puuvillaisia imuja. Öisin käytetään märkäpintaisia, vähän tuhdimpia vaippoja ja villahousuja.

   Kysy tarkentavia kysymyksiä, jos jäi mietityttämään joku asia :) En tiedä mikä suhteesi kestoiluun on, mutta muistan itse, kuinka hämmentävältä kaikki aluksi tuntui...

   Poista
 2. Täällä olis toinen kestovaippailusta kiinnostunut ;) etenkin yövaippailusta - en ole siihen itse vielä uskaltautunut.
  Meillä osakestoillaan - ja villahousut on kyllä mun mielestä kaikkein paras kuivanapitovaippa. Laitan monesti myös PUL-kuorisen taskuvaipan päälle villahousut.
  Meillä on myös Titityyn ohjeella tehdyt housut (tosin mulla taitaa olla eri ohje); tykkään tehdä vyötäröstä hieman ohjetta korkeamman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan yövaippailemaankin! Se tuntuu pelottavalta, mutta vähän enemmän imua kuin päivällä ja homma toimii. Ja erehdyksistä oppii, joskus vaippa on lähes kuiva kun on tullut laitettua niin paljon imua ja joskus sänkykin lainehtii ;)

   Villahousut on ihan mahtavat, ne kun on päällä niin ei ole kastunu vaatteet muuta kun pukluista :D

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...