Sivut

maanantai 25. marraskuuta 2013

Lämmikettä käsille ja jaloille

Kuten jo lupailin, luvassa on parit sukat ja lapaset. Vauvalle, kenelle muullekaan :D 

Junasukat on todettu edelleen parhaiksi sukiksi. Tein muuten samalla ohjeella kuin edellisetkin, mutta jalkaterässä on yksi "makkara" enemmän = lisää pituutta kovasti kasvaneelle jalalle. Samaan settiin kuuluvien lapasten ohje napattu tuosta sukan varresta: luodaan 40s, 12 krs 2o2n joustinneuletta, 4 krs nurjaa, 4 krs oikeaa, 4krs nurjaa, 12 krs 2o2n joustinta, sitten vaan oikeaa kunnes sopivan mittanen että voi alkaa tekemään kavennuksia. Kärkeen samanlaiset kavennukset kuin sukassakin. Lanka on 2011 kesällä värjättyä Woolia. Puikot 2,5 mm ja lankaa kului 70g. 

Toiset lapaset sai inspiraation äitin kaapeista löytyneestä parittomasta lapasesta. Mitään ohjetta mulla ei näihin siis ollut. Alkuun tein nirkkoreunuksen, puoliväliin nauhakujan ja kärkeen sädekavennukset. Langa Regian 6 säikeistä ja puikot 2,5 mm. Lankaa kului vajaa kerä.

Kolmantena vielä talveksi lämpimät töppöset. Noissa ainakin on kasvunvaraa, menee varmaan vielä vuoden päästäkin... Samalla tavalla tehty kuin nämä edellisetkin. Tällä kertaa vaan teräosan lankana Fritidsgarn. Kylläpä se huopui ihan eri tavalla kuin Novitan Huopanen! Tuli paljon pehmeämmät ja tasaisemmat tossut.


Seuraavalla kerralla luvassa varmaan taas jotain vauvalle :D Mulla on kyllä yksi itelle tuleva villatakki toisen puolen nappilistaa vaille valmis... Saa nähdä milloin saan aikaiseksi poimia viimeiset silmukat ja neuloa pari riviä. Napitkin on jo valmiina odottamassa...

3 kommenttia :

  1. Aivan ihania pikkuneuleita. Suloisia ja käytännöllisiä :)

    VastaaPoista
  2. Voi mitä söpöstelyvaatteita oot neulonu. Ihania. Herttapipo on aivan hurmaava ja samaten nämä pienet sukat ja lapaset saa sydämen sykkyrälle. Mulla mitään vauvakuumetta oo ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...