Sivut

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Virkattu koru ja ohje

Olen jo jonkin aikaa ihastellut Heidin tekemiä virkattuja koruja. Tälläisia imetyskoruja saa myös mm. Ipanaiselta ja Vauvauvasta. Heidiltä sitten utelin, että mistähän noita puisia helmiä löytyisi ja nyt mullakin on omatekemä koru! Ja ai että se on ihana! Lapsikin on sitä jo päässyt hypistelemään.

Imettäessä tuo olisi kyllä ollut kätevä, sen olisi voinut säätää roikkumaan matalalla ja lapsi olisi voinut tutkia sitä äidin ihon raapimisen sijaan... Meillä ei kuitenkaan ole imetyshommat enää ajankohtaisia ( :( ), niin käytän tuota ihan muuten vaan :) Eipähän haittaa, vaikka lapsi nykäiseekin!

nursing necklace crochet imetyskoru kantoliinakoru liinailukoru

nursing necklace

Ison (halk. 25mm) puisen helmen ympärille olen siis virkannut Cataniasta 3mm koukulla "kuoren". Nauha on tehty ihan ketjusilmukoilla ja se solmitaan niskan taakse. Heidi on kirjoittanut korun tekoon ohjeen, mutta mulla oli vähän ohuempaa lankaa, että piti itse kehittää sopiva koko... Repeat Crafter Me -blogissakin oli ohje, mutta sekään ei ollut sopiva. Ohjeita löytyy varmasti lisääkin, hyvä hakusana on ainakin nursing necklace pattern.

Omat helmeni tein näin (apuna voi käyttää tuota Repeat Crafter Me:n ohjetta, linkki ylempänä): Tehdään magic ring, johon tehdään 10ks. Seuraavalla krs:lla *2ks samaan, 1ks* koko krs:n ajan = 15 ks. Sitten virkataan yhteen menoon yht. 105 ks. Tämän jälkeen päättelen aloituslangan (reikä vedetään lähes kiinni, ei siis ihan umpeen, koska kaulanauhan pitää mahtua reiästä läpi) ja pujotetaan helmi sisään. Seuraava krs *virkkaa kaksi yhteen, 1ks* = 10 ks. Sitten teen vielä muutaman ks:n ja päättelylangalla vedän reiän lähes kiinni.

crochet necklace catania wooden bead

Minkäslaisen väriyhdistelmän seuraavaksi tekisi... Kovasti mieltä kutkuttaisi sateenkaarikoru! :)

10 kommenttia :

 1. Hienot! Itse tykkään palloista ja olen vaivalla huovuttanut palloja, virkkaamalla saa helpommin ja kivannäköisiä myös :) Kiva blogi ja kuvasi on hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ne huovutetut korut on kans hienoja! :)

   Poista
 2. Kiva ohje, tätä voisi kokeilla!

  VastaaPoista
 3. En yleensä osaa kaulakoruja käyttää, mutta tuommoinen voisi olla ihan hyödyllinen. Täytyy etsiä puuhelmiä että voin testata tuon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä saa tilattua puisia helmiä, itse löysin helmet Kärkkäiseltä :)

   Poista
 4. Niin ihania nää virkatut korut, mitä useammassakin blogissa on nyt alkanut näkyyn. Sunkin versio on niiiiin herkullinen. Täytyy varmaan jossain vaiheessa kokeilla iteki.

  VastaaPoista
 5. Mä olen ihan ummikko virkkaus hommissa mutta yritin. Jäin miettimään että otatko silmukan edestä, takaa vai molemmat puolet? Mä otin nyt kokeeksi edestä. 105silmukkaa tuntuu paljolta, onko se siis 9 kerrosta? Mä tein nyt muissa ohjeissa olleen 5-6 kerrosta ja työ kaartuu jo tosi paljon mutkalle. Johtuuko siitä että otin silmukat edestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, molemmat reunat otan koukulle. Mulla on kyllä muutenkin tosi tiukka virkkuukäsiala, että ohjetta kannattenee soveltaa (sitä ei ole kukaan testannut). :) 9 krs siitä taitaa tulla.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...