Sivut

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Laukkutehdas

Erinäisistä blogeista olen ihastellut ommeltuja töitä ja päätinpä itsekin vuosien tauon jälkeen tehdä tuttavuutta ompelukoneen kanssa. En nyt sentään ompelukonekauppaan marssinut konetta ostamaan, vaan sain äidin ompelukoneen lainaan. Huollossa sitä piti käyttää, mutta nyt toimii muutkin ompeleen kuin suora ommel (en kylläkään ole testannut, mutta niin sieltä liikkeestä vakuuteltiin). :)

Edelliset ompelukonemuistot sisältävät ainakin hikeä ja turhautumista... En nimittäin ole mikään maailman kärsivällisin ihminen, vaan tahtoo tulla oikaistua sieltä, mistä aita on matalin :D "Nuppineulat, mitä hyötyö niistä muka on?" "Piirretäänpä nämä kaavat ihan vapaalla kädellä, en jaksa alkaa mittailemaan ym.!" 

Löysin netistä pari ilmaista laukkohjetta ja päätin kokeilla. Päätin myös toisen laukun kohdalla kokeilla huolellisuutta ja se kyllä kannatti! Ompeleminen oli paljon mukavampaa, kun kappaleet olivat samanmuotoisia ja -kokoisia... 

Ensimmäisenä valmistui hieman isompi laukku. Tätä on jo testattu käytössäkin, ja todettu, että hyvin mahtuu eväspurkitkin laukkuun.Kangas: Kodin1:stä, 5e/metri!

Seuraava laukku olikin sitten hieman pienempi. Tuohon saa mahtumaan ne pakolliset: avaimet, kännykkä, lompakko ja huulirasva. Ehkä joku ostoskassi menee vielä niitten lisäksi. :) Tykkään hurjasti noista laskoksista!


Kangas: Edelleen sieltä Kodin1:stä, samanhintaistakin vielä.

Näiden kokemusten perusteella voin sanoa, että ei nämä ompelukset tähän jää! Kirjastossa on varauksessa Joka tyypin kaavakirja. ;) Ja nuo kankaatkaan eivät olleet hinnalla pilattuja, joten voi olla, että käyn hamstraamassa niitä vielä...

Ps. 200. blogimerkintä!!

10 kommenttia :

 1. Onpa kivoja kasseja molemmat! Tykkään noista laskoksista pienemmässä kassissa :)

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus, mitä laukkuja olet tehnyt. Kauniita kun karamellit :) Pöllöpostaus on tulossa varmaankin sunnuntaina kun pääsen taas äitin onpelukoneen ääreen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille kommenteistanne! Itsekin olen kyllä tyytyväinen noihin :) Ehkä vielä jotain parannettavaakin olisi (saumat on vähän vinoja, nappi olisi voinut olla hyvä jne), mutta jätetään jotain seuraavaakin kertaa varten...

  VastaaPoista
 4. Voi että, osaisinpa itsekin! Todella kivoja veskoja, erityisesti tuo alemman laukun malli (laskokset!) on mun mieleen! :) Pitäis ehkä vain ostaa ompelukone, istua ääreen ja alkaa väkertää. Jos opin aikuisena neulomaan, niin kai ompelemisen taitoakin voisi harjaannuttaa. ;D

  VastaaPoista
 5. Oi, miten nätit laukut! Tulin toisesta blogista tuon käännettävän kassin perässä, mutta tuo Buttercup bag vasta suloinen onkin!

  VastaaPoista
 6. Ihania kasseja molemmat! Harmi etten pysty hankkimaan Kodin1:stä kankaita kun asun liian kaukana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...