Sivut

maanantai 23. tammikuuta 2012

Peittoprojektit

Mullahan on kesken se yksi jämälankaprojekti, tilkkupeitto isoäidinneliöistä. Valitettavasti siitä kuvat ovat hävinnet, ja projekti on ollut hylättynä jo pitkään. Joskus tosin kun kaivelen jämälankapussia tulee neliöitä ihasteltua ;)

Aloitin kuun alussa kaksi uutta peittoa. Nämä peitot eivät juurikaan kuluta jämälankoja, vaan ovat tarkkaan suunniteltuja. Joku niissä kuitenkin tökkii. 

Peitto numero yksi: Punainen. Tämän ajattelin antaa äidilleni. Aluksi tein punaruskeita neliöitä, joissa tuo valkoinen siis on luonnonvalkoista. Kokeilin värejä kummikin päin, punainen keskellä, ruskea keskellä. Sen jälken löysin vielä toista punaista varastosta ja laitoin sitäkin peittoon. Jotenkin tästä kuitenkin on tulossa "tunkkainen", eli jotain piristettä se vielä kaipaa. Ehdotuksia? Oranssia olen miettinyt, mutta jotenkin tuosta tulisi sitten liian retro. 


Peitto numero kaksi: Vihreä. Tähän olen tehnyt vain yhdenlaisia neliöitä, kahta erilaista vihreää. Tämä vaikuttaa liian hillityn väriseltä, eli jotain särmää pitäisi saada.... Olisko se särmä se 7 veljeksen uuden värikartan tumma turkoosi? Vai kenties joku muu?


Kaikki langat ovat 7 veljestä ja olen virkannut 4mm koukulla. Ohje Novitalta.

Alapuolella se tämän päivän neulepaljastus....

15 kommenttia :

 1. Nuo isoäidin neliöt on kyl ihania ja niin monessa blogissa on tekeillä peittoa niistä. Tekisi itsekin mieli aloittaa.. Mistähän vaan sais sen ajan väännettyä, on niin paljon ideoita mielessä, aikapula vaan tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloita vaikka vauvalle tulevasta peitosta :D Ja jos innostus riittää, siitä voikin yhtäkkiä tulla omat jalat peittävä peitto ja sitten yhtäkkiä sulla onkin jo kokonainen peitto ;)

   Poista
 2. Kirkkaansinistä punaiseen? Vihreä peitto näyttää keväiseltä valkovuokkomättäältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä näyttääkin, se täytyy ehdottomasti nimetä valkovuokkomättääksi! Kiitos ideasta :D

   Poista
 3. Ihania peittoja tulossa. Turkoosi voisi olla kiva lisä alempaan peittoon.

  PS. Posti toi arvontavoiton perille, kiitos vielä! :)

  VastaaPoista
 4. Kivan näköisiä peittoja on tulossa. Parannusehdotuksia minulla ei kyllä ole. Edellisen postauksen takki on kaunis.

  VastaaPoista
 5. Entä jos tekisit molempiin peittoihin myös sellaisia tilkkuja, joissa olisi nuo värit toisinpäin? Siis niinku negatiivi-positiivi, että joissain paloissa olisi valkoisen tilalla punainen ja toisinpäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mielenkiintoinen ajatus.... Täytyy laittaa hankintaan!

   Poista
 6. Kivoja peittoja tulossa! Muutamia ehdotuksia väreihin, mutta en tiedä löytyykö näitä 7-veikasta (ehkä Gjestalin Jannessa voisi olla). Miten olisi tuohon ekaan peittoon lisäksi sellainen tumma murrettu keltainen (suuntaan leijona tai sinappi)? Se olisi ehkä hieman vähemmän retro kuin oranssi, mutta sopisi noihin väreihin? Ja tuohon kakkospeittoon ehdottaisin turkoosin sijaan petroolia. Nämä on tietysti makuasioita eikä lopputulosta tiedä kunnolla ennen kuin kokeilee ja näkee palat rinnakkain... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, leijonankeltainen! Kuulostaa lähes täydelliseltä! Harmi kun olen langanostolakossa eikä voi heti mennä ostamaan.... Lakon sääntöjen mukaan mun pitäs kuluttaa kaikki olemassa olevat peittolangat ensin :D No, ehkä sitten huhtikuussa!

   Poista
 7. Mun mielestä punainen ja turkoosi sopii ihan mielettömän hyvin yhteen, ja heti tuli mieleen että sitä lisäksi tuohon ekaan peittoon! Vaan sopisi se turkoosi kyllä alempaankin :) Raikastaisi molempia. Entäs se oranssi sitten tuohon kakkospeittoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista :) Turkoosista haaveilen... Täytyy mallailla ja mietiskellä :)

   Poista
 8. Peittoihinhan voi myös ruutujen lisäksi virkata vaikka poikittaisia tai pitkittäisiä raitoja ruutujen väliin. Niihin voisi vaikka laittaa sitä lisäväriä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...