Sivut

tiistai 24. tammikuuta 2012

Still light tunic II

Tämä on tämän blogin 300. postaus :)

Kolmas valmistunut isompi työ tälle vuodelle on Veera Välimäen suunnittelema ihana Still light tunic. Olen tehnyt yhden jo aikaisemmin, mutta koska malli on niin hyvä, piti saada toinenkin. Noloa myöntää, mutta tämäkin on hengaillut kaapissa lähes valmiina. Oli niin kova homma vissiin poimia viimeisen taskun silmukat...


Tein tästä hieman lyhemmän kuin siitä edellisestä ja se tuntuu hyvältä ratkaisulta. Pitäisi vain oppia, että ohjeissa usein on kovin kapeat hihat, tuohonkin pari lisäsilmukkaa olisi tehnyt ihmeitä. Muuten kyllä istuu todella hyvin.

Tuo niskan nappi on kiva yksityiskohta. Mutta lemppariyksityiskohta on ehdottomasti kuitenkin nuo taskut. ;) Lankavalinta olisi voinut olla parempi. Fabel tuntuu aika ikävältä paljasta ihoa vasten. Käytin sitä kyllä huuhteluainekylvyssä, mutta se ei pehmentynyt niin paljon, kuin toivoin. No, täytyy pitää vaikka t-paitaa topin sijasta tämän alla. Tai kärsiä ;D

Jos nyt tuli sellainen olo, että haluaa tehdä oman Still lightin, ohjeen voi ostaa täältä.  Langaksi suosittelen esimerkiksi merinovillaa tai alpakkaa, en karheaa sukkalankaa (varsinkaan herkkähipiäisille). Mulla oli tässä 3,5 milliset puikot ja Fabelia (vaal.pun., väri 102) kului 280g, eli vajaat 6 kerää. Tuli suunnitteluvaiheessa ostettua vähän ylimääräistä lankaa, mutta nythän siitä voi tehdä vaikka mätsäävät sukat ;) Ravelystä projekti löytyy tämän linkin takaa.

Tiuku tuli ihmettelemään kameran itselaukaisinta (rakas joulupukki, tuo meille sellainen etälaukaisin!), piti sitten ottaa se syliin. Meidän vauvastakin on tullut jo iso tyttö :)


21 kommenttia :

  1. Tosi hyvä malli ja makea väri.

    VastaaPoista
  2. Onpa hurjan kivan näköinen ja värinen! Itse tein merinovillaisen still lightin viime talvena mutta en ole hirveästi pitänyt sitä. Mekko päällä kun on melko viileä kävellä kolme kilometriä yliopistolle. =)

    Tuollainen lyhyempi versio voisikin olla aika passeli. Onko tuo kaulus muuten ihan ohjeen mukainen? Mulla oli niin pienet puikot viime kerralla, että kauluksesta ei tullut läheskään noin avaraa (ja kaunista).

    Löysin sun blogisi eilen Raverlyn kautta ja heti piti selata kymmenittäin vanhojakin postauksia. Mielessä heräsi hurja määrä ideoita, kun vain olisi aikaa toteuttamiseen. Palaan tänne varmasti toistekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö äiti ole sanonut, että talvella puetaan ulkovaatteet niin ei palele ;D Ei vaiskaan. Kaulus on ihan ohjeen mukainen, kyllä. Siinä ei kyllä taidettu neuloa joustimen oikeita silmukoita kiertäen? Ainakaan tuossa mun vanhassa ei ole.

      Tervetuloa lukijaksi! :)

      Poista
  3. Tää on edelleen ihan mielettömän kiva! ^^
    Niin on tein pikkutyttökin! <3

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis tunika! Tiuku on urhea kissa, kun tulee noin puolustamaan emäntäänsä uhkaavan itselaukaisimen hyökkäykseltä. :D

    VastaaPoista
  5. Ei vitsi, jatkat tätä ihanien neuleiden sarjaa joka päivä! Olen kade...

    VastaaPoista
  6. Kaunis! Nyt kyllä tekisi jo mieli kysyä, että mistä noita neuleita oikein tulee...

    VastaaPoista
  7. Toi on kyllä kiva malli, sä oot ollu ahkera! Kiitos muuten arvontapalkinnosta, tuli eilen perille. :)

    VastaaPoista
  8. Ihana paita. Ihana nappi ja mahtavan ihanat taskut! :) Eli I-HA-NA!

    VastaaPoista
  9. Ihana väri :) Miunki tekis mieli toista Still Lightia, mutta siusta poiketen vähän jopa helmaltaan pidempänä (ja se nykyinenkin on mekkomittainen) ;)

    VastaaPoista
  10. Kylläpäs täälä pukkaa nyt valamiita ku sieniä satteella. Ison työn oot tähänki teheny. Kivan näkönen tunika. Tekisin itellekki, mutta ku engelska ei taivu ni jää tekemättä. :(

    VastaaPoista
  11. Tosi säpäkkä paita! Mä otan kans pian työn alle tuon saman mallin, ja meinasin tehdä sen myös tuommoisena paitamaisena. Väri tosin on ihan eri. :)

    VastaaPoista
  12. Ihana, kaunis. Ei nyt ihan sellainen olo tule, että voisin vielä paidan neuloa, mutta kyllä tämä sinun kaunis neule innostaa jotain isompaakin neulomaan.

    VastaaPoista
  13. todella ihana! vaaleanpunainen sopii niin täydellisesti tuohon ohjeeseen!

    VastaaPoista
  14. Mainio tunika, niin makoisan värinen... Onpas fabel riittoisaa!

    VastaaPoista
  15. Tosi kiva :) Ja kivat kisut sulla <3

    VastaaPoista
  16. Tilasin tuon ohjeen. Tässä nyt ihmettelenkin miten saisin käännettyä sen Suomeksi. :)

    VastaaPoista
  17. Ihana tunika, niin ihana että minullakin kovaa vauhtia valmistumassa:) haluaisin tehdä saman pituisen kuin sinunkin joten paljonko kudoit suunnilleen taskujen jälkeen?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...